Genom kameraögat

Hem | Arkiv | Om Genom kameraögat
Långfredag på Hallands Väderö Browse-older Browse-newer

Påskfirande är ett ord som i min värld brukar vara synonymt med släktsammankomster, mat och mingel i en omfattning som bara överträffas av familjens julfirande. I år hade vi redan hunnit avverka släktsammankomsterna tidigare under våren, och påsken blev i stället något helt annat.

Alldeles utanför det lilla skånska fiskeläget Torekov ligger Hallands Väderö. Hit ut åkte min far och jag på långfredagen för några dagars lugn och ro. Här finns hav, sol, skog, klippstränder, sandstränder och närapå orörd natur, allt inom ett område på några få kvadratkilometer. Och framför allt finns här tid att bara vara, och för några dagar få slippa ifrån alla vardagstrivialiteter hemmavid.

Vad som däremot inte finns här är bra mobiltäckning. Att ringa går visserligen an för det mesta, men att försöka surfa via mobilnätet går erbarmligt långsamt, om det alls fungerar.

Och lika bra är väl det -- när man är härute är det mycket bättre att njuta av ön, havet och naturen än att sitta inne vid datorn. Men mobilgudarna log i alla fall mot mig under en liten stund, så att jag kunde ladda upp en bild till bloggen. Men det krävde några försök, och det är kanske ett tecken på att det är dags att ge upp datorn för dagen och gå ut och ta tillvara de sista timmarna med solljus i stället.

I morgon går båten tillbaka till Torekov, och sedan styr jag kosan tillbaka mot Linköping. Men det är i morgon, det -- i dag är det bara jag, ön och havet, i några timmar till.