Genom kameraögat

Hem | Arkiv | Om Genom kameraögat
Herräng Dance Camp Browse-older Browse-newer
21 juli 2010

Det är en fredagkväll i mitten på juli. Trägolvet på den gamla dansbanan bakom Folkets Hus i Herräng gungar upp och ned i takt med musiken. Dansparen trängs på golvet så till den grad att ofrivilliga krockar och tåtramp är regel snarare än undantag. Klockan närmar sig midnatt, men kvällens dans har bara börjat, och kommer inte att sluta förrän långt efter soluppgången.

Detta är Herräng Dance Camp i ett nötskal. Varje sommar förvandlas det gamla gruvsamhället Herräng under några veckor till ett gungande, pulserande dansmecka. Tusentals dansare från hela världen sammanstrålar i världens största lindy hop-läger med dagar fyllda av danskurser, mingel och bad. På nätterna fortsätter socialdanserna till långt efter att sunt förnuft och ren självbevarelsedrift borde fått vem som helst att gå och lägga sig för länge sedan. Sömn är en lyxvara, men folk håller uppenbarligen humöret uppe ändå.

Efter en, två eller kanske ännu fler veckor tar äventyret slut och man återvänder hem till vardagen. Och börjar ladda batterierna för nästa års Herräng.